”Förvärvet innebär en unik möjlighet att ytterligare öka vår geografiska närvaro i USA”

RPC köper USA-företag som ska ingå i Superfos-divisionen

10 februari, 2017

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC ökar sin närvaro i USA genom förvärv av Michigan-baserade Letica Corp. Företaget, som tillverkar formsprutade och varmformade plast- och pappersprodukter inom livsmedel, food service, m fl., ska ingå i RPC:s dansk-brittiska Superfos-division.
Förvärvet av Letica innebär att RPC Group fortsätter den ”uppköpsfest” som man inledde i fjol – bara sedan slutet av september har RPC nu gjort uppköpserbjudanden på sex olika företag.

Affären med Letica värderas till 640 miljoner US-dollar (ca 5,7 miljarder kronor) och inkluderar 13 tillverkningsanläggningar och 1.750 anställda runt om i USA. Sedan tidigare har RPC fem produktionsenheter i USA.

Letica Corp., som har huvudsäte i Rochester, Michigan, kommer att operera som ett fristående företag inom RPC:s dansk-brittiska division RPC Superfos. Letica omsätter 450 miljoner dollar och uppvisade senaste verksamhetsåret ett justerat resultat på 57 miljoner dollar.
Uppgörelsen med Letica innebär att RPC Group i ett första skede betalar 490 miljoner dollar till Leticas aktieägare och förbinder sig att betala ytterligare upp till 150 miljoner dollar, baserat på Leticas framtida resultat.

”Förvärvet av Letica innebär en unik möjlighet att ytterligare öka RPC:s geografiska närvaro på den attraktiva nordamerikanska marknaden. Vi är mycket glada över att kunna få denna plattform, som kommer att stödja vår fortsatta tillväxt i USA”, säger RPC Groups VD Pim Vervaat i en kommentar.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!