Arcwise® ger helt nya designmöjligheter för wellpappförpackningar. (Bild: SCA)

Runda wellförpackningar med ny teknik från SCA

26 februari, 2016

SCA Forest Products AB har utvecklat en ny och revolutionerande teknik för att framställa wellpappförpackningar med runda former. Tekniken ger helt nya designmöjligheter, samtidigt som förpackningar kan göras upp till 30procent lättare, vilket också förbättrar miljöprestandan. Tekniken kallas Arcwise® och den kan tillämpas i vanliga produktionsanläggningar för wellpapp.

SCA skriver i ett pressmeddelande att kombinationen av naturens starka runda geometrier och wellpappens höga styvhet ger dessa förpackningslösningar unik stabilitet. Transportförpackningar, hyllfärdiga förpackningar, konsumentförpackningar och butiksdisplayer är exempel på applikationsområden. 

”Tekniken öppnar helt nya möjligheter för design av förpackningar, som är tilltalande för kunder och konsumenter. Undersökningar visar att vi generellt föredrar runda former före kantiga. Runda förpackningar skapar uppmärksamhet och attraktionskraft i butiksmiljö. Vi tror dessa möjligheter uppfattas som mycket intressanta för både designers och varumärkesägare”, säger Rickard Hägglund, affärschef för Arcwise®. 

Den nya tekniken är skyddad av internationella patent. SCA erbjuder tekniken på licens till förpackningstillverkare.

Ett av de första företagen i Europa, som tecknat licensavtal med SCA och som ska använda den nya tekniken är tyska Brohl Wellpappe GmbH i Mayen, ca 4 mil söder om Bonn.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!