”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham har minskat”, säger Christoph Michalski. (Bild BillerudKorsnäs)

Säljer bruket i Beetham till brittiskt investeringsföretag

1 november, 2021ANNONS

BillerudKorsnäs fullföljer sin tidigare aviserade avsikt att avyttra sitt brittiska bruk Beetham i South Lakeland District, Cumbria och säljer nu bruket till investeringsföretaget Inspirit för en köpeskilling motsvarande ett kapitalvärde på cirka 30 miljoner kronor.

Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

”Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) papper i Skärblacka för några år sedan. Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten”, kommenterar Christoph Michalski, koncernchef och VD i BillerudKorsnäs.

Bruket i Beetham, som Billerud förvärvade år 2004, producerar kraftpapper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden.

Under de senaste tolv månaderna hade Beetham en nettoomsättning om cirka 480 miljoner kronor och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner kronor. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45.000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att transaktionen resulterar i en reaförlust om cirka 120 miljoner kronor, som kommer att ha en negativ påverkan på BillerudKorsnäs resultat för det fjärde kvartalet 2021.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!