Oscar Hugoson kan räkna med fler samtal i framtiden.

Scanfill breddar via köp av JiHå Plasts folieproduktion

2 juli, 2020

Scanfill AB i Ystad presenterar en ny affär som beräknas öka omsättningen med 20 miljoner, skapa nya arbetstillfällen och öppna upp en helt ny marknad. Köpet omfattar JiHå Plasts avdelning för produktion av folie. JiHå Plasts tre foliemaskiner kommer nu att flyttas till Ystad. Främst kommer man att producera PET-folie.

”Det känns oerhört roligt att kunna presentera en nyhet som påverkar vårt företag, vår koncern och vår region på ett mycket positivt sätt”, förklarar Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

”Det är första gången i koncernens historia som Polykemi Group köper ett bolag att integrera i verksamheten. Det är väldigt viktigt för Scanfill och även för koncernen”, säger Oscar Hugoson, vice VD på Scanfill AB.

Affären väntas ge flera positiva effekter, även för regionen. Bland annat kommer tre maskiner för folietillverkning att placeras i Ystad under hösten 2020. Dessutom tar Scanfill AB över ett stort antal nationella och internationella kunder. Detta leder till att företaget kommer att öka antalet anställda vid fabriken i Ystad.

”Tack vare förvärvet av JiHå Plast AB breddar vi vår portfölj av högkvalitativa plastfolier. Det gör oss till en av få producenter som kan producera i stort sett alla förpackningsplaster som finns på marknaden”, förklarar Oscar Hugoson.

”Vi får en bredare bas som leverantör och kan kundanpassa produkterna helt efter alla ändamål. Det gör oss till en oerhört konkurrenskraftig leverantör på hela den europeiska marknaden”.

Den nya affären gör att Scanfill AB väntas öka omsättningen med ungefär 20 miljoner kronor om året. Företaget räknar med att maskinerna kan arbeta med full kapacitet från och med mitten av oktober 2020.

”Vi kommer att producera material med samma höga kvalité som vi är vana vid att leverera från fabriken här i Ystad. Vi ser med tillförsikt på framtiden”, säger Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären.

” Jag hyser den största respekt för de nya ägarna, säger han. Scanfill AB och Polykemi Group har ett genuint intresse för våra produkter och det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalitet”.

Scanfill AB grundades 2008 och är en del av Polykemi Group. Koncernen inkluderar även moderbolaget Polykemi AB och företaget Rondo Plast AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc i USA.

Nyligen meddelade Landskronaföretaget Treform att man köpt varmformningsavdelningen hos JiHå Plast. Det innebär att all produktion nu flyttas från Karlskoga till Skåne. Läs mer om det här.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!