Scanfill producerar tunn plastfolie i APET, som användas för tillverkning av skyddsvisir inom svensk sjuk- och äldrevård. (Bild Scanfill)

Scanfill och Plast Petter går samman kring visirtillverkning

24 april, 2020

Ystad-baserade förpackningsföretaget Scanfill AB, som ingår i Polykemi Group, ställer om sin produktion och ska nu i ett samarbete med företaget Plast Petter AB i Hova tillverka uppemot en halv miljon skyddsvisir i veckan.

Skyddsvisiren ska tillverkas av tunn plastfolie i så kallad APET, som Scanfill tillverkar och levererar på rulle. APET-plasten monteras sedan till skyddsvisir av Plast Petter. Skyddsvisiren ska användas inom den svenska sjuk- och äldrevården och företagen kalkylerar med en produktionstakt på uppemot 500.000 enheter i veckan.

”Det här innebär att våra 15 korttidspermitterade medarbetare kan komma tillbaka till sina jobb – och dessutom behöver vi ännu mer arbetskraft”, säger en nöjd Oscar Hugoson. (Bild Scanfill)

”Det är en fantastiskt rolig nyhet. Den visar på den flexibilitet och mångfald som finns inom Polykemi Group, dit Scanfill hör”, säger Scanfills VD Oscar Hugoson.

För Scanfill innebär den nya produktionsinriktningen dessutom att 15 anställda, som tidigare permitterats på grund av viruspandemin, nu kan återvända till sina jobb.

”Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group”, säger Oscar Hugoson.

Familjeföretaget Polykemi AB, med dotterbolagen Rondo Plast AB och Scanfill AB, är en av de större privata arbetsgivarna i sydöstra Skåne och nu hoppas man att samarbetet med Plast Petter är början på ett längre partnerskap.

”Scanfill kan leverera material av hög kvalitet. Jag tror absolut att detta är ett samarbete, som vi kan fördjupa framöver, när den här stormen har lagt sig”, säger Fredrik Ahlström, VD på Plast Petter AB.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!