Från vänster: VD Jan Elgaard och EVP Jan Deding från Scanvaegt Systems och CTO Benny Filtenborg och VD Søren Schultz Jespersen från Accuratech.

Scanvaegt ingår partnerskap med dansk mjukvaruutvecklare

23 maj, 2019ANNONS

Danska Scanvaegt Systems A/S, som bland annat tillverkar vägnings- och inspektionsutrustningar för livsmedelsindustrin, har ingått partnerskap med likaledes danska företaget Accuratech ApS, som erbjuder kundanpassade mjukvarulösningar för företag inom livsmedelsindustrin.

Partnerskapet innebär bland annat att Scanvaegt Systems köper aktiemajoriteten i Accuratech, som hädanefter ingår i Scanvaegt-gruppen.

Scanvaegt skriver i ett pressmeddelande att de två företagen kommer att ha ett mycket tätt samarbete i utveckling av hård- och mjukvarulösningar för livsmedelsindustrin. Accuratechs nuvarande ägare fortsätter i ledningen för företaget och kommer alltså även fortsatt att ha de överordnade ansvaret för den framtida mjukvaruutvecklingen och för den dagliga ledningen av Accuratech.

”Styrkan i den nya konstellationen är många års erfarenhet, vår position på marknaden och en större, gemensam medarbetarstab, som kommer att arbeta i nära samarbete kring framtida lösningar. Kunderna vill ha standardlösningar som kan skräddarsys och uppgraderas. Det kommer vi nu i högre grad att arbeta med i den här nya konstellationen”, säger företagsledningarna för Scanvaegt och Accuratech i ett gemensamt uttalande.

Scanvaegt fortsätter utvecklingen av sitt PlusFlex PM, som är ett mjukvarusystem för styrning och övervakning av dynamiska vågsystem. Scanvaegt fortsätter också med att erbjuda underhåll och support till PlusFlex– och OrderFlex-kunder. Kunderna kommer på sikt att erbjudas nya uppgraderingspaket till de nya mjukvarulösningarna. På samma sätt kommer Accuratech att fortsätta mjukvaruutveckling, underhåll och support för Shopfloor Management Suite till befintliga kunder och till segment utanför livsmedelsindustrin.

—————————————————
Scanvaegt Systems A/S utvecklar, tillverkar och säljer vågsystem, portioneringssystem, etiketteringslösningar och inspektionsutrustning, samt tillhörande IT-system och spårningslösningar. Företaget har 220 medarbetare och har sitt huvudkontor i Aarhus, försäljnings- och servicenät i Danmark, dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland och Polen, samt återförsäljare i en rad andra länder. Scanvaegt Systems A/S ägs av danska Grundtvig Invest A/S.

Accuratech ApS är en dansk mjukvaruutvecklare som sedan 2004 har specialiserat sig på livsmedelsproduktion. Accuratech erbjuder kundanpassade mjukvarulösningar och har stor expertis inom produktionsregistreringar, spårbarhet, kvalitetssäkring, processäkring, driftsuppföljning, etikettering, vägning, datainsamling och integration med andra system.

 

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!