Jan Elgaard, t.v., VD för Scanvaegt Systems och Piet Rommelaere, t.h., VD och delägare i Marelec Food Technologies gläds åt det utvidgade strategiska samarbetet mellan företagen. (Bilder Scanvaegt. OBS Bilden är ett montage)

Scanvaegt inleder strategiskt samarbete med belgisk kollega

4 februari, 2020ANNONS

Danska Scanvaegt Systems A/S, som bland annat tillverkar vägnings- och inspektionsutrustningar för livsmedelsindustrin, har ingått ett strategiskt samarbete med belgiska företaget Marelec Food Technologies, med säte i Nieuwpoort.

Båda företagen är marknadsledande globala leverantörer av automationslösningar, främst till livsmedelsindustrin och det nu ingångna partnerskapet gäller hård- och mjukvarulösningar för livsmedelsindustrin.

”Med det nya strategiska samarbetet kommer kunderna att erbjudas ett utökat utbud av processlösningar, som kan förbättra deras konkurrensförmåga”, skriver Scanvaegt i ett pressmeddelande.

Scanvaegt Systems och Marelec Food Technologies har sedan tidigare under flera år haft ett gott samarbete kring försäljning av vägningslösningar till den marina sektorn i Danmark och med det nya samarbetet får kunderna tillgång till såväl Scanvaegts som Marelecs produktutbud, inklusive kompletta lösningar.

”Vi är glada för att det här strategiska samarbetet blev verklighet, och vi ser fram emot att kunna erbjuda optimerade lösningar som uppfyller marknadens föränderliga behov. Vi ser också fram emot att anställa fler medarbetare redan under år 2020”, säger Jan Elgaard, VD för Scanvaegt Systems.

”Vi ser en rad likheter mellan våra båda företag. Scanvaegt har ungefär samma storlek som vi, och har samma professionella tillgång till kunderna. Scanvaegt kan öppna upp den skandinaviska marknaden för oss, och har ett kompetent och välutvecklat servicenätverk i hela Europa, som kan ge en extra dimension till vårt produktsortiment”, säger Marelecs VD och delägare Piet Rommelaere i en kommentar.

———————————————————

Marelec Food Technologies bvba är ett familjeägt belgiskt företag, grundat 1983. Marelec designar och tillverkar högteknologiska portionerings-, vägnings-, graderings- och kontrollsystem för fiske- och livsmedelsindustrin. för att optimera tillverkningsprocessens effektivitet. Bolaget har 125 medarbetare, varav en tredjedel är aktiva inom forskning och utveckling. Marelec Food Technologies är verksamma över hela världen och har distributörer i 65 länder.

Scanvaegt Systems A/S utvecklar, producerar och säljer olika typer av avancerade industrivågar och vägningssystem samt etikettlösningar. Metalldetektorer och röntgenutrustningar samt tillhörande IT-system och spårningslösningar finns också i produktportföljen.
Scanvaegt har 220 medarbetare, och har sitt huvudkontor i Århus samt dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland och Polen och återförsäljare i en rad andra länder. Scanvaegt Systems A/S ägs av danska Grundtvig Invest A/S.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!