Schoeller Alliberts nya hoppfällbara IBC ComboExcelsior är byggd för tuffa tag. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert lanserar hopfällbar IBC för tuffa tag

9 november, 2020ANNONS

Schoeller Allibert – nederländsk specialist på returplastemballage – lanserar ComboExcelsior®, som är en hopfällbar IBC (Intermediate Bulk Container) anpassad för internationell logistik och byggd för att tåla tuffa tag.

ComboExcelsior är staplingsbar såväl hopfälld som uppfylld och med last. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert skriver i ett pressmeddelande att ComboExcelsior är säker, hygienisk och effektiv samt anpassad för livsmedels-, kosmetika-, och farmaindustrin. IBC:n har måtten 1.200 x 1.000 millimeter, volymkapaciteten är 1.000 liter och den klarar en dynamisk lastvikt på 3.200 kilo, vilket gör den optimerad för både väg- och järnvägstransporter.

Enligt Schoeller Allibert har ComboExcelsior marknadens bästa vikningsfaktor och den får en stapelhöjd på endast 341 millimeter i hopfällt skick. Containern kan staplas såväl hopfälld som uppfälld med last och den sägs vara maximalt säker vid stapling med full last tack vare ett T-format låssystem runt om sockeln.

Containern är byggd för tuffa tag och har en lång livslängd. ComboExcelsior® är dessutom fullt återvinningsbar, när den tjänat ut.

———————————

Schoeller Alliberts svenska dotterbolag Schoeller Allibert Sweden AB med försäljnings- och servicekontor i skånska Perstorp meddelar samtidigt att man anställt en ny försäljningschef inom farma, kosmetik och kemikalier.

Han heter Jimmy Folkesson (bilden t.v.) och har tidigare haft anställningar som försäljare hos företagen Fayley och CHS Controls samt som produktionsplanerare inom textil hos skjortfabriken Stentröms.

”Jag brinner för att få utveckla affärer och ge våra kunder en bättre förståelse för cirkulär produktion och retursystem, som hjälper till att hålla ner kostnader och bidrar till miljön”, säger Jimmy Folkesson i en kommentar till sitt nya jobb hos Schoeller Allibert Sweden AB.

——————————————
Schoeller Allibert är en av Europas största tillverkare av returplastemballage. Företaget skapades 2013 genom sammanslagningen av Linpac Allibert och Schoeller Arca Systems, båda ägda av One Equity Partners.
Schoeller Allibert har mer än 40 produktions- och försäljningsverksamheter i Europa, Amerika och Asien.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!