Schoeller Alliberts senaste pallcontainer JumboNest är staplingsbar, sävl fylld som tom. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert har utvecklat ny staplingsbar pallcontainer

25 maj, 2020ANNONS

Hygienisk, staplingsbar och utformad för att maximera godslagring är några av egenskaperna hos JumboNest, som är Schoeller Alliberts nästa generation av hållbara returemballage inom styva pallcontainrar.

Enligt Schoeller Allibert kan JumboNest-containern hantera upp till 525 liter eller 600 kilo och sex fyllda containrar kan staplas ovanpå varandra, vilket sägs öka fyllningsgraden i en godstransport eller ett lagerutrymme med 250 procent. Tomma containrar kan också staplas i varandra vilket även det optimerar godsutrymme.

”JumboNest är en produkt i vårt engagemang för cirkulär ekonomi”, säger VD Ludo Gielen. (Bild Schoeller Allibert)

Den styva pallcontainern JumboNest är tillverkad av ett enda stycke högdensitetsplast och är utrustad med handtag på alla fyra sidor och integrerade stötdämpare.

JumboNest är utrustad med två paneler för applicering av RFID-taggar och har dessutom tydligt utmärkta zoner för applicering av självhäftande etiketter. Den nya produkten kan också uppgraderas till att inkludera Internet of Things (IoT)–funktioner, vilket ger möjlighet till statistik och spårbarhet vad gäller plats, temperatur och luftfuktighet.

”JumboNest representerar den senaste och mest innovativa produkten i vårt engagemang för den cirkulära ekonomin”, säger Ludo Gielen, VD för Schoeller Allibert.

———————————————-
Schoeller Allibert är en av Europas största tillverkare av returplastemballage. Företaget skapades 2013 genom sammanslagningen av Linpac Allibert och Schoeller Arca Systems, båda ägda av One Equity Partners.
Schoeller Allibert har mer än 40 produktions- och försäljningsverksamheter i Europa, Amerika och Asien. I Sverige finns dotterbolaget Schoeller Allibert Sweden AB i Perstorp, som är ett försäljnings- och servicekontor.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!