Schoeller Allibert lanserar hopfällbara och återvinningsbara containern Magnum Optimum 1125. (Bild Schoeller Allibert)

Schoeller Allibert presenterar största hopfällbara containern

8 april, 2022ANNONS

Schoeller Allibert – nederländsk specialist på returplastemballage – lanserar hopfällbara och återvinningsbara Magnum Optimum 1125, som är företagets största containermodell i Magnum Optimum-serien.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att Magnum Optimum 1125 är den högsta modellen i serien och att den öppnar nya möjligheter för kunder på en rad marknader. Modellen, som är 1.125 millimeter hög, är designad för att passa hantering inom detaljhandel, inte minst genom sin utökade plockyta som ger plockningseffektivitet i snabba miljöer. Containern är lätt att hantera i tömt tillstånd genom sin icke-sekventiella viknings- och låsningsteknik.

Med sin viknings- och låsningsteknik är Magnum Optimum 1125 enkel att såväl resa som fälla ihop. (Bild Schoeller Allibert)

Magnum Optimum väger endast 57 kilo, men kan med innehåll klara upp till 500 kilo och volymer upp till 1.007 liter. 52 monterade respektive 208 hopfällda containrar får plats i en standard lastbilstrailer, vilket enligt företaget innebär en utrymmesbesparing på 73 procent jämfört med standardcontainrar.

Liksom andra containrar i serien har Magnum Optimum 1125 urtag för RFID-etiketter, IoT-enheter och streckkoder för säker containerhantering och snabb skanning. Containern är ansluten till Schoeller Alliberts logistiksystem SmartLink, som ger spårningsmöjligheter i realtid samt andra viktiga mätvärden som behållaretryck, temperatur, batterinivåer, mm.

Med modellen 1125 består Magnum Optimum-serien nu av sex olika hopfällbara containrar.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!