Nöjda parter efter fusionen. Från vänster: Johan Schur, Carl Parkander, Kirsten Olesen, Hans Schur och Hans Christian Schur.

Schur Labels och Interket slår samman danska verksamheter

2 mars, 2021ANNONS

Koncernerna Schur Group och och Interket Group har slagit samman sina danska etikettverksamheter i ett företag under Schur Labels varumärke och ägande. Samgåendet har skett genom att Interket Group från den 1 mars i år har avyttrat sin danska verksamhet till Schur Labels A/S.

”Den danska marknaden utgör en begränsad del av Interket Group och vi har under en tid utvärderat olika alternativ för att stärka vår position, inklusive de senaste investeringarna i en digital tryckplattform. När denna möjlighet uppstod, såg vi genast den industriella logiken och potentialen i att slå samman de två företagen, vilket skapade en ny stark konkurrent på den danska etikettsmarknaden med säte i Horsens”, säger Interkets koncernchef Carl Parkander.

Interket Group skriver i ett pressmeddelande att Interket A/S kommer att förbli holdingbolag för Interket-koncernen och att avyttringen av den danska etikettverksamheten gör det möjligt för Interket att ytterligare öka sitt fokus på sina mer strategiska marknader i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Sverige (Interket AB i Helsingborg) och Frankrike, där flera intressanta projekt pågår.

Interket har sitt danska säte i Horsens, medan Schur Labels finns i Vejle. Schur har dock påbörjat byggandet av en ny och toppmodern anläggning för etikettproduktion i Horsens, där de båda sammanslagna bolagen ska finnas. Inflyttningen till de nya lokalerna är beräknad att ske under 2021 och i väntan på det, kommer Interket att finnas kvar i sina gamla lokaler i Horsens.

”Sedan 2019 har produktionen av etiketter varit en del av vår portfölj och vi har upptäckt stora synergier med de andra aktiviteterna i vår företagsgrupp. Att slå samman Schur Labels med Interket Danmark är en unik möjlighet för oss att förena de två företagen i en ny anläggning i Schur Technology i Horsens med toppmodern produktionsteknik”, säger Hans Schur, VD för Schur International Holding.

Samgåendet innebär att Schur Labels blir en av de största aktörerna på den danska etikettmarknaden.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!