Den nya papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag är tillverkad av ett råmaterial med stark fiberstruktur. (Bild Schur Star Systems).

Schur lanserar specialutvecklad papperspåse med hållbar profil

13 januari, 2021ANNONS

Schur Star Systems, som ingår i globala Schur-gruppen, lanserar papperspåsen Schur®Star Pure Paper Bag. Påsen är tillverkad av ett speciellt råmaterial med en stark fiberstruktur, som ger påsen hög punkterings- och rivhållfasthet.

Schur Star System skriver i ett pressmeddelande att Pure Paper Bag nu är redo för marknadsintroduktion. Den är tillverkad av rent, oblekt och icke-bestruket pappersmaterial, en förnybar resurs som kan återvinnas i rena pappersströmmar. Den starka fiberstrukturen hos det specialutvecklade råmaterialet innebär utmärkt maskinbearbetbarhet.

Enligt företaget har den nya papperspåsen ett brett spektrum av användningsområden, både i och utanför livsmedelssegmenten, när barriärfunktioner inte krävs. Påsen är exempelvis passande för ekologiska produkter, eftersom den ger innehållet ett attraktivt utseende i dagligvaruhandelns hyllor och visar en hållbar profil.

I konceptet ingår även en speciell Schur®Star förpackningsmaskin. (Bild Schur Star Systems)

I Schur Star-konceptet ingår, förutom färdiggjorda Schur Star-påsar även en speciell förpackningsmaskin som säkerställer en smidig, flexibel och enkel förpackningsprocess. I maskinen kan man enkelt växla mellan helautomatiska, halvautomatiska eller manuella processer och snabbt byta storlek, etc. på påsarna beroende på vilken typ av produkter som packas.

Schur är en internationell grupp med 11 företag, som erbjuder förpackningar, förpackningsmaskiner, förpackningssystem och know-how. Schur har cirka 950 anställda vid fabriker i Danmark, Sverige, Tyskland, Australien och USA. Schur Star Systems finns i Australien (Melbourne), Tyskland (Flensburg) och USA (Carlsbad, Kalifornien).
Moderbolaget Schur International a/s är beläget i Horsens, Danmark.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!