”Den nya tillverkningsenheten i Kongsvinger har ytterligare ökat vår flexibilitet”, säger VD Erik Platek. (Bild Schütz Nordic)

Schütz Nordic 20-års jubilerar och inviger utbyggd IBC-fabrik

19 september, 2019ANNONS

Norska IBC-producenten Schütz Nordic, som ingår i tyska koncernen Schütz GmbH & Co, firar 20-års jubileum i år och inviger samtidigt sin utbyggda tillverkningsenhet i Kongsvinger.

Anläggningen i Kongsvinger togs i drift år 1999 och fyra år senare genomfördes omfattande tekniska uppgraderingar och en övergång till automatisk produktion av företagets välkända IBC-produkter (Intermediate Bulk Container) samt tunnor och fat av plast och metall.

År 2011 öppnade Schütz Nordic en ny state-of-the-art tillverkningsanläggning på samma industriområde i Kongsvinger, 10 mil nordost om Oslo. I den fabriken kunde man bland annat visa upp Europas modernaste formblåsningsmaskin – en kontinuerlig formblåsare som blåste IBC-containrarna i tre lager. I fabriken ingick också en robotautomatiserad linje för tillverkning av containrarnas stålburar samt en hypermodern linje för rengöring och återvinning av använda, återtagna containrar.

År 2011 lämnade också mångårige Schütz Nordic-chefen Knut Pedersen över ledarskapet till Erik Platek, som varit VD sedan dess.

Vice borgmästare Margrethe Haarr, Kongsvinger höll invigningstal. (Bild Schütz Nordic)

Den nu genomförde utvidgningen av fabriken i Kongsvinger består av en 1.200 kvadratmeter stor tillverkningshall, dit man koncentrerat all produktion av plastkomponenter. Förutom den redan befintliga formblåsningsmaskinen har man också installerat en ny trelagers formblåsningsenhet. Produktionen av plastpallar har också flyttats till den nya produktionshallen, vilket innebär att all plastproduktion hos Schütz Nordic nu sker i en och samma lokal.

Den nya hallen invigdes i slutet av augusti i närvaro av mer än 100 internationella gäster och med välkomsttal av Schütz Nordics VD Erik Platek och Veit Enders, Schütz-koncernens affärsenhetschef för regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika samt invigningstal av vice borgmästare Margrethe Haarr, Kongsvinger.

”Jag är stolt över att Schütz Nordic nu kan fira sitt 20-års jubileum. Den nya utökningen och moderniseringen av fabriken i Kongsvinger har ytterligare ökat vår flexibilitet och leveranssäkerhet för våra kunder i norra Europa”, sade Erik Platek vid invigningen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!