”Samgåendet innebär en unik möjlighet för båda parter”

Sealed Air säljer Cryovac + två fabriker till Færch Plast

11 december, 2015ANNONS

Danska plastförpackningsbolaget Færch Plast A/S, med huvudsäte i Holstebro, har köpt USA-bolaget Sealed Air Corporations europeiska verksamheter inom livsmedelstråg. Förvärvet, som genomfördes i början av november, innefattar två tillverkningsenheter i brittiska Poole och spanska Buñol. I affären ingår också att Færch Plast övertar Sealed Airs väl inarbetade varumärke Cryovac, som i mer än 50 år försett den globala livsmedelsindustrin med innovativa lösningar inom framförallt packning av färskt kött i så kallade skin- och vakuumförpackningar.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att övertagandet av det engelska och spanska bolaget samt av varumärket Cryovac i kombination med Færch Plasts marknadsledande position ger möjlighet att erbjuda kunderna ett ännu större och starkare produktsortiment. Fabriken i Spanien innebär dessutom att Færch Plast stärka sin närvaro i dessa delar av Sydeuropa.

”Vi imponeras av det omfattande produktsortimentet vi ser hos Sealed Air i Poole och Buñol och vi tror att samgåendet med Færch Plast innebär en unik möjlighet för båda parter”, säger Færch Plasts VD och koncernchef Lars Gade Hansen i en kommentar.

De två förvärvade fabrikerna i Poole och Buñol har cirka 250 anställda och en sammanlagd omsättning på omkring 350 miloner danska kronorf

Færch Plasts förvärv av Sealed Air-fabrikerna ochg varumärket Cryovac är bolagets andra stora förvärv i år. I april köpte man nämligen brittiska företaget Anson Packaging Ltd, som tillverkar termoformade plastförpackningar till i första hand den brittiska livsmedelsindustrin (läs HÄR!).

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!