Seminarium om AI-användning hos små och medelstora företag

19 september, 2022ANNONS

Vilken användning och nytta har små och medelstora företag av AI (artificiell intelligens)? Den frågan ska ett seminarium, som arrangeras av bland andra Packbridge, ge svar på.

Arrangörerna skriver att man med seminariet ”AI för industrin, hur gör vi?” vill inspirerar små och medelstora företag att hitta användningsområden för AI – något som kan ske via projektet DigIT Hub AI, som hjälper små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens.

Niklas Silfverström, Nord Link (Bild fr LinkedIn)

”Idag är AI ett verktyg som kan effektivisera, förbättra och öka lönsamheten för företag. Det handlar om att hitta applikationer och möjligheter som driver ert företag framåt. Under träffen ger vi en bild av hur AI kan hjälpa er att förbättra kundrelationerna, utveckla era processer och generera nya produkter”, skriver arrangörerna.

Seminariet gästas av Niklas Silfverström från Nord Link, som kommer att berätta om KnightVision, en produkt som med hjälp av AI har varit lösningen på ett dyrt problem.

Vidare kommer Marcus Engqvist från IUC Syd (Industriellt utvecklingscentrum)att berätta om vilket stöd projektet DigIT Hub AI kan ge företag för att ta steget att börja använda AI.

Förutom Packbridge är även IUC Syd, Techtank och Sustainable Business Hub arrangörer för seminariet.

”AI för industrin, hur gör vi?” äger rum torsdagen den 22 september och platsen blir hos Media Evolution i Malmö. Seminariet, som hålls på svenska, är öppet för alla intresserade små och medelstora företag. Mer info, etc HÄR.

————————————————-
Om projektet DigIT Hub AI:
Tio organisationer och tre universitet i Skåne och Blekinge har gått samman för att hjälpa små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens (AI). Fokus ligger främst på områden som bidrar till ökat affärsvärde, hållbarhet och jämställdhet. DigIT Hub AI är medfinansierat av EU:s regionala utvecklingsfond.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!