Användningen av bioplaster ökar– inte bara inom förpackningsområdet.

Seminarium om bioplasters framtid och möjligheter

22 juni, 2016

Bioplaster ökar snabbt inom många sektorer, inte minst på förpackningsområdet. Nu ordnar vi ett seminarium om bioplastenars framtid och möjligheter.
Seminariet, som arrangeras av nord emballage/Packnews och Nordisk Bioplastförening och i samarbete med Polymercentrum, har titeln ”Bioplast – Ett hållbar alternativ i en cirkulär ekonomi” och äger rum den 20 september i Göteborg.

Intresset för bioplaster växer hela tiden och allt fler varumärkesägare tar beslutet att använda denna miljösmarta materialgrupp i allt från förpackningar till bilar. 
Förpackningsindustrin är den överlägset största användaren av bioplast men tillväxten är stark inom många andra områden.

På seminariet i september får deltagarna möjlighet att lära sig mer om möjligheterna med bioplaster, om hållbarhetsfrågor och om hur bioplaster passar in den cirkulära ekonomin.

Flera varumärkesägare kommer att finnas på plats för att berätta om hur de använder materialen och vilken respons de fått från kunderna i samband med detta.

På talarlistan finns representanter från IKEA, Stadium, Pöyry Management Consulting Oy, Mistra, Skånemejerier samt SINTE och fler företag/talare kommer att tillkomma.

Mer info och anmälan HÄR!

 

 

 

Kontaktuppgifter

Nordisk Bioplastförening

Visa sida

Tel +46 (0) 42 29 80 33
Fax +46 (0) 42 28 25 75
Skicka epost
Besök webbplats

Drottninggatan 184
254 33 Helsingborg

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!