Med servopressar från SEYI har PulPac förfinat sin teknik för tillverkning av förpackningar genom torrformning av cellulosafiber. (Bild PulPac)

Servopressar ger PulPac bättre fiberbaserade förpackningar

30 mars, 2021ANNONS

Göteborgsbaserade företaget PulPac har uppgraderat sin tillverkningsprocess genom att använda servostyrda pressmaskiner från specialisten SEYI. Resultatet är bland annat bättre kvalitet på de fiberbaserade produkterna.

Taiwan-baserade SEYI är experter på pressmaskiner och har utvecklat egna servomotorer som ger energieffektiva servopressar med lägre energikostnader, mindre miljöpåverkan och som använder minst en tredjedel mindre kraft är en traditionell press.

Ove Larsson är grundare och Chief Technology Officer på PulPac. (Bild PulPac)

PulPac använder nu SEYI:s servopressar för att producera fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter enligt sin patenterade tillverkningsteknik ”Dry Molded Fiber”. Företaget skriver att man tack vare servopressar kan förverkliga sin nya tillverkningsprocess för torrgjutning av cellulosafibrer med hög effekt och låg energiförbrukning.

”Efter att ha implementerat servopressar är vi mycket imponerade av fördelar som högre genomströmning, lågt energibehov, bättre kvalitet på produkter och mycket lägre verktygsslitage”, säger Ove Larsson, grundare och Chief Technology Officer på PulPac.

”Det är ett stort nöje för oss att samarbeta med PulPac, som är en kreativ pionjär inom hållbara och miljövänliga förpackningar. Vi gläder oss över att PulPac valde våra servopressar för att uppfylla behovet av en innovativ pressteknik”, säger Steven Lee, talesman hos SEYI.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!