Sidels specialflaskor för desinfektionsmedel leveras nu bland annat till sjukhuset i Dijon. (Bild Sidel)

Sidel producerar flaskor för desinfektion i sitt FoU-center

7 april, 2020ANNONS

I kampen mot Covid-19 har franska formblåsningsspecialisten Sidel ställt om sitt forsknings- och utvecklingscenter i Octeville-sur-Mer till produktion av PET-flaskor för desinfektionsmedel. En första sändning om 5.000 flaskor har redan skickats till sjukhuset i Dijon och en lika stor sändning till apotek och sjukhus i Le Havre.

Sidels enhet i Octeville-sur-Mer är normalt inte avsedd för storskalig produktion av PET-behållare utan fungerar som ett internationellt utvecklingscentrum för att hjälpa Sidels kunder med design- och produktionsfrågor kring PET-förpackningar. Men i dagens pressade läge med Covid-19-pandemin har företaget omprioriterat verksamheten och beslutat sig för att använda alla tillgängliga resurser för att stödja det franska samhällets kamp mot corona-viruset.

I mitten av mars fick Sidel en förfrågan från sjukhuset i Dijon om man kunde levererar flaskor i små storlekar för ett desinfektionsmedel i gelform. Sjukhuset behövde flaskor i små storlekar i stället för de större flaskor, som medlet normalt levereras i.

Sidels special- och snabbutvecklade 200-milliliters PET-flaskor för desinfektionsmedel i gelform. (Bild Sidel)

”Genom samarbete, smidighet och kreativitet kunde våra engagerade medarbetare på endast två dagar förvandla vårt utvecklingscentrum till en liten tillverkningsfabrik!”, säger Vincent Le Guen, Vice President Packaging på Sidel.

Förutom att producera PET-flaskor för desinfektionsmedel i volymen 500 milliliter i sin demonstrations- och testformblåsningsmaskin i centret i Octeville har Sidel också börjat producera mindre flaskor i volymen 200 milliliter, avsedda för försäljning i apotek.

Sidel skriver att preformarna till de specialdesignade flaskorna kommer från en större dryckestillverkare och förslutningarna, som möjliggör kontrollerad dosering och som sluter absolut tätt, levereras från ett företag specialiserat på förslutningar till flaskor med sportdrycker, etc.

”Det här är vårt sätt att visa solidaritet med våra vårdgivare och hjälpa till att göra skillnad och övervinna de försörjningsbrister, som har uppstått på grund av den nuvarande corona-situationen”, säger Vincent Le Guen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!