SIG investerar 12 miljoner euro i en pilotfabrik i anslutning till sitt nya Tech Center Europe i tyska Linnich. (Bild SIG)

SIG bygger tysk pilotfabrik för förpackningsutveckling

10 september, 2021ANNONS

Schweiziska förpackningskoncernen SIG investerar 12 miljoner euro (ca 122 miljoner kronor) i en pilotanläggning för utveckling av nya förpackningar. Fabriken ska byggas i tyska Linnich i anslutning till SIG:s nya Tech Center Europe och i närheten av SIG:s befintliga förpackningsanläggningar på platsen.

SIG skriver att pilotanläggningen kommer att ge mervärde till företagets nya teknikcenter och möta den ständigt ökande efterfrågan på mer hållbara förpackningslösningar. Utveckling och validering av nya förpackningar och innovativa material kommer därmed att gå ännu snabbare och bli mer pålitlig och effektiv.

Med den planerade pilotanläggningen kommer de befintliga FoU– och prototypmöjligheterna vid SIG:s nya Tech Center Europe i Linnich att kombineras med utrustning för toppmodern extrudering och efterbehandlingsteknik samt avancerade kvalitetsmätningssystem och testutrustningar.

”Vi skapar kapacitet för förpackningsinnovation och framtida tillväxt”, säger José Matthijsse. (Bild SIG)

Pilotfabriken, som ska byggas enligt senaste och mest effektiva energistandarderna samt gällande bestämmelser för livsmedelshygien, är planerad att vara i drift i slutet av 2022. Fabriken kommer även att fungera som en utställningsanläggning och en mötesplats för projektinteraktion med kunder och intressenter.

”Vi får möjlighet att skapa kapacitet för förpackningsinnovation, som kommer att forma SIG:s framtida tillväxt i Europa. Det blir möjligt för oss att utvecklas tillsammans med våra kunder och bättre möta deras behov, ytterligare stärka våra partnerskap och utöka de tjänster vi tillhandahåller våra europeiska kunde”, säger José Matthijsse, VD & General Manager Europe på SIG.

————————————————————–
SIG grundades 1853 och har sitt huvudkontor i Neuhausen, Schweiz. SIG utvecklar och tillverkar framförallt vätskekartongbaserade livsmedelsförpackningar. Antalet globalt anställda är ca 5.900, intäkterna år 2020 uppgick till 1,8 miljarder euro (drygt 18 miljarder kronor) och man tillverkade samma år 38 miljarder kartongförpackningar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!