SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo avsett för aseptiska kartongförpackningar med syrekänsliga produkter. (Bild SIG)

SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo

19 januari, 2022ANNONS

Schweiziska SIG har lanserat det helt aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo, avsett för aseptiska vätskekartongförpackningar.

Det nya materialet är lämpligt till aseptiska förpackningar av syrekänsliga produkter som fruktjuicer, nektar, smaksatt mjölk eller växtbaserade drycker och kompletterar SIG:s tidigare aluminiumfria Signature-barriärmaterial avsett för förpackningar med vanlig vit mjölk.

Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

”Genom att utöka vår Signature-portfölj med Signature Evo, som är världens första aluminiumfria förpackningsmaterial med fullt barriärskydd för aseptiska kartongförpackningar, tar vi nästa steg i vår aluminiumfria resa och understryker vår position som branschledare inom hållbara innovationer”, säger Ali Kaylan, SVP Innovation på SIG.

SIG skriver i ett pressmeddelande att förpackningar med Signture Evo är helt återvinningsbara i befintliga avfallsströmmar. Förpackningar med Signature Evo är jämförbara med aseptiska kartongförpackningar med barriärskikt av aluminium och förpackade syrekänsliga produkter skyddas under långa tidsperioder utan behov av kylförvaring.

”Detta gör det möjligt för kunderna att använda Signature Evos miljöfördelar till många fler mat- och dryckeskategorier”, säger Ali Kaylan.

Barriärmaterialet Signature Evo kommer initialt att användas i SIG combiblocMini, som är en vätskekartongförpackning i portionsformat.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!