Per Dahlström är ny VD på Märkas AB från 1 juni. (Bild Märkas AB)

Skånska etikettföretaget Märkas har ny verkställande direktör

8 juni, 2020

Etikettföretaget Märkas AB, som ingår i Eson Pac-gruppen och har huvudsäte i skånska Åstorp, har utsett Per Dahlström till ny verkställande direktör. Han tillträdde sin post den 1 juni i år.

Märkas skriver i ett pressmeddelande att Per Dahlström har arbetat många år som VD inom svensk industri, och att han kommer senast från plastföretaget Talent Plastics i Bredaryd. Han har flera års erfarenhet från olika branscher gällande långsiktiga lönsamhetsförbättringar och processeffektiviseringar.

”Jag ser verkligen fram emot min nya roll som VD på Märkas, som är ett företag med många möjligheter och utmaningar. Mitt främsta fokus blir att säkra rätt struktur, som driver fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet, samt säkerställa att vi har rätt förutsättningar att komma ur Covid-19-situationen som en stark aktör på marknaden”, säger Per Dahlström.

Per Dahlström efterträder Lars Richardson, som under sin tid som VD för Märkas AB bland annat sett till att ett nytt affärssystem implementerats och att man investerat i nya maskiner.

”Lars Richardson lämnar ett affärsdrivande bolag med framgångsoptimism, och vi önskar honom allt det bästa i framtiden”, skriver Märkas i en kommentar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!