Niclas Björkholtz blir ny VD från 4 april på förpackningsbolaget Nordic Carton i Malmö.

Skånska Nordic Carton har fått en ny verkställande direktör

15 mars, 2022ANNONS

Malmö-baserade Nordic Carton AB (f.d. Strand Packaging AB), som är en ledande förpackningsleverantör inom kartong och våtlimsetiketter, har anställt Niclas Björkholtz som ny VD från och med den 4 april.

Niclas Björkholtz har lång erfarenhet av förpackningsbranschen och har bland annat har arbetat på Smurfit Kappa i roller som platschef och dotterbolags-VD. Närmast kommer Niclas Björkholtz från konsultföretaget AFRY, där han ansvarat för en sektion med förpackningskonsulter och jobbat med omfattande projekt inom hållbara förpackningar. Han har också tidigare varit anställd av digitalspecialisten Visutech, där han var kategorichef för kartong- och förpackningstryck.

”Kunder ställer allt högre krav på hållbara förpackningar. Det skall bli fantastiskt kul att få leda ett företag som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från den svenska skogen. Nordic Carton är bara i början av en spännande resa; ambitionen är att fortsätta växa och bygga ett företag som ligger i framkant vad gäller både digitalisering och hållbarhet”, säger Niclas Björkholtz i en kommentar till sin utnämning.

Nordic Cartons nuvarande VD Claes-Göran Vigstrand har drivit verksamheten framgångsrikt och har skapat rejäl tillväxt i kombination med ökad lönsamhet.

”Vi tackar Claes-Göran Vigstrand för de stora insatser han gjort under sina år i företaget och önskar honom lycka till, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Niclas Björkholtz”, säger Per Lundeen, styrelseordförande i Nordic Carton.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!