Bonduelle slopar det traditionella plasthöljet kring trepacken med majsburkar och ersätter med ett mindre kartonghölje. (Bild Bonduelle. Bilden är ett montage)

Slopar plasthöljet kring majsen – ersätter med kartonglösning

24 november, 2020ANNONS

Grönsaksföretaget Bonduelle slopar plasthöljet kring sina flerpack med majs på svenska och övriga europeiska marknader och ersätter det med ett mindre kartonghölje gjord på 50 procent återvunnen kartong.

Förändringen innebär att Bonduelle sparar 170 ton plast i sin europeiska verksamhet, vilket motsvarar 6,8 miljoner halvliters PET-flaskor. Det innebär också att Bonduelle är ett steg närmare sin föresats att till år 2025 ha uppnått 100 procent återvinningsbara eller cirkulära förpackningar.

Bonduelle skriver i ett pressmeddelande att man utöver det återvinningsbara omslutande kartongmaterialet använder sig av konservburkar som är oändligt återvinningsbara.

”I Europa finns inget annat förpackningsmaterial, som återvinns i så stor utsträckning. 96 procent av de konservburkar i metall, som produceras, går till återvinning och omvandlas till nytt stål. Tack vare burkarnas konserveringsförmåga behåller majsen sina naturliga näringsvärden utan att konserveringsmedel behöver tillsättas, dessutom minskas matsvinnet då produkter i konservburkar har ett långt hållbarhetsdatum”, skriver Bonduelle.

”För oss har det alltid varit viktigt att bidra till en mer hållbar matproduktion. Vi har en lång tradition av hållbarhet och strävar vi alltid efter att bli bättre”, säger Benoît Bonduelle, VD för Bonduelle Nordics.

Bonduelle är ett franskt familjeföretag med en lång tradition av hållbart jordbruk och matproduktion. All majs är odlad i Europa och är fri från bekämpningsmedel. Dessutom ser företaget återkommande över sina produkter för att göra dem mer klimatsmarta.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!