SmartLase F250 från Markem-Imaje är lämplig för höghastighetsmärkning av produkter i plast och metall. (Bild Markem-Imaje)

Smart fiberlaserskrivare för märkning på plast och metall

13 april, 2022ANNONS

Märknings- och spårbarhetsspecialisten Markem-Imaje lanserar SmartLase F250, som är en kompakt fiberlaserskrivare för permanent märkning på högdensitetssubstrat som glas och metall, etc.

Markem-Imaje skriver i ett pressmeddelande att SmartLase F250 är den första produkt att lanseras som ett resultat av Markem-Imajes förvärv av laserkodnings- och märkningsspecialisten Solaris Laser.

SmartLase F250 är kompakt och klarar dammiga och fuktiga miljöer. (Bild Markem-Imaje)

Enligt meddelandet är SmartLase F250 en idealisk lösning för moderna snabba produktionslinjer.

SmartLase F250 betecknas som en pålitlig fiberlaserskrivare och en idealisk lösning för moderna snabba produktionslinjer. Skrivaren har en effekt på 20 W och den sägs minska driftskostnaderna genom färre linjestopp och levererar en miljövänlig och bläck- och kemikaliefri produktion. Skrivarens styrenhet, skrivhuvud och pekskärm är konstruerade för utmanande miljöer och ger pålitlig drift under svåra, dammiga och fuktiga förhållanden. Den är också redo för Industry 4.0 och kan integreras med komplexa automations- och tillverkningssystem.

N.B.: Skandinaviska etikett- och märkningsföretaget Lexit har nyligen tagit Markem-Imajes verksamhet i Norge, Sverige och Danmark. Läs HÄR!

——————————————————
Fiberlasermärkning är en kontakt- och bläckfri utskriftsmetod, som är lämplig för märkning på robusta material som metall och plast. Till skillnad för märkning med CO2-laser kan märkning med fiberlaser uppnå bättre markeringskontrast vid högre hastigheter.
Fiberlaserskrivare med effekter upp till 50 Watt klassificeras som s.k. gravyr- eller markeringslasrar. De används för att bearbeta ytor på metaller och plast och förse dem med texter, logotyper, koder, etc. Fiberlaserskrivare över 50 W kan även användas för att djupgravera eller skära i metaller.
(Källor Videojet & Lasergraaf)

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!