United Caps nya förslutning Proline 2 är en flip-top-kapsyl, som endast väger tre gram och som uppfyller EU:s direktiv för så kallade ”tethered closures”. (Bild United Caps)

Smart flip top-förslutning som uppfyller EU:s engångsdirektiv

15 mars, 2021ANNONS

Luxemburg-baserade förslutningsspecialisten United Caps har utvecklat en ny smart flip top-lösning, som uppfyller EU:s direktiv för engångs dryckesförpackningar i plast.

EU-direktivet, som utfärdades i maj 2018, säger att engångsförpackningar i plast för drycker ska endast tillåtas om de är försedda med förslutningar, som hänger kvar vid förpackningen efter öppnandet. Direktivet har gjort att så kallade ”tethered closures” (”tjudrade förslutningar”) blivit allt vanligare på dryckesområdet.

United Caps har, sedan direktivet utfärdades, byggt upp en bred portfölj av den här typen av förslutningar och en av de senaste är produkten Proline 2, som är en flip top-lösning för icke-kolsyrade drycker.

Proline 2 väger endast tre gram, men sägs ha samma egenskaper som betydligt kraftigare förslutningar. Den är lämplig till förslutningar på dryckesförpackningar i aseptiska fyllningslinjer och den rekommenderas speciellt till känsliga produkter som mjölk och juice.

”Feedback från våra kunder är viktigt för oss”, säger United Caps VD Benoît Henckes. (Bild United Caps)

Förslutningen Proline 2 är manipuleringssäkert förseglad med en plastremsa, som är lätt åtkomlig via en ”urgröpning” på kapsylens ovansida. När plastremsan lossats, öppnas förslutningen genom att kapsylen pressas eller lyfts upp. Kapsyl och plastremsa hänger kvar vid den undre förslutningsringen och dryckesförpackningen kan lätt återförslutas genom att kapsylen pressas tillbaka med ett distinkt ”klick”.

Proline 2 finns i flera olika färger och kan tillverkas i såväl återvinningsbara som andra plastkvaliteter

United Caps skriver att en stor del av deras utvecklingsarbete, speciellt inom ”tethered closures”, sker i nära kontakt med företagets kunder.

”Vi inser att samarbete med och feedback från våra kunder är en kärnkomponent för framgång, som leder till bättre slutresultat”, säger United Caps VD Benoit Henckes.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!