En specialdesignad wellpappbox med integrerade bärhandtag fick ersätta den tidigare engångsförpackningen i plast för Kasteel sexpack med öl.

Smurfit Kappa-box eliminerar engångsförpackningar av plast

21 oktober, 2019ANNONS

Smurfit Kappa har arbetat tillsammans med det välkända belgiska specialbryggeriet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck för att ersätta bryggeriets behov av engångsförpackningar av plast.

Smurfit Kappa utvecklade bland annat en 100 procent återvinningsbar wellpappbaserad lösning. som eliminerade behovet av krympfilm. Den nya hållbara förpackningen fick också en snygg design och försågs med ett inbyggt handtag för att förenkla transporten för kunden.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck i Belgien var ute efter att införa en helt cirkulär leveranskedja och gjorde ett antal förändringar. Dessa inkluderade återvinningsbara burkar istället för glas, för att ta fram ytterligare en mer framtidssäker förpackningslösning och ta bort plasten.

”Det var bra att kunna diskutera våra planer med Smurfit Kappa eftersom de också har en innovationskultur och arbetade med oss för att hitta rätt lösning. Nu har vi den perfekta förpackningen för framtiden”, säger Xavier Vanhonsebrouck, VD för Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!