Smurfit Kappa är en grundarna i initiativet 4evergreen, som ska verka för ökad användning av pappersbaserade förpackningar. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa en av grundarna i branschalliansen 4evergreen

2 december, 2019

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa meddelar att man är en grundarna i nya branschalliansen 4evergreen, som ska verka för ökad användning av pappersbaserade förpackningar i en cirkulär och hållbar ekonomi.

”Vi är mycket stolta över att vara en av grundarna av denna spännande allians, som främjar de unika miljömässiga och hållbara kvaliteterna inom pappersindustrin, och som syftar till att minimera klimat- och miljöpåverkan. Cirkularitet genomsyrar alla aspekter av vår verksamhet, så det finns goda synergieffekter mellan Smurfit Kappa och 4evergreen”, säger Laurent Sellier, COO för Smurfit Kappa Paper Europe.

I forumet 4evergreen, som leds av Confederation of European Paper Industries (CEPI), kommer Smurfit Kappa att arbeta med ledande varumärkesägare och förpackningsföretag för att öka medvetenheten om fördelarna med fiberbaserade förpackningsmaterial.

Det nya initiativet kommer också att förespråka EU-lagstiftning för att stödja återvinningsbar produktdesign samt kräva utveckling av optimerade insamlingssystem och infrastruktur för återvinning.

”Vårt deltagande i 4evergreen förstärker vårt engagemang för att göra världen till en mer hållbar plats”, säger Lars Henriksson. (Bild Smurfit Kappa)

”En viktig del av vårt initiativ Better Planet Packaging är att samarbeta med nya och spännande partners för att inspirera till nya idéer och uppmuntra till förändring. Vårt deltagande i skapandet av 4evergreen förstärker vårt engagemang för att göra världen till en mer hållbar plats att leva och arbeta i”, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef för Smurfit Kappas pappersdivision.

Med ökande miljömedvetenhet och oro hos konsumenterna kommer 4evergreen att fungera som en kraft för att påskynda utvecklingen av alternativa förpackningsmaterial, inklusive fiberbaserade förpackningar, samt för att hjälpa konsumenterna att göra mer klimatvänliga val.

Flera stora förpackningsproducenter och -användare är redan medlemmar i 4evergreen och alliansen uppmanar nu fler företag att ansluta sig till initiativet.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!