Flaggorna i topp hos Smurfit Kappa, som gläds åt erkännandet från hållbarhetsindexet ”Beyond Plastic Waste”. (Bild Smurfit Kappa)

Erkännande till Smurfit Kappa från ”Beyond Plastic Waste”

10 september, 2019ANNONS

Smurfit Kappa får erkännande för sin proaktiva hållbarhetsstrategi i det nya hållbarhetsindexet Solactive & ISS ESG-indexet ”Beyond Plastic Waste”, som listar företag som aktivt arbetar för att minska plastföroreningar.

”Beyond Plastic Waste” spårar företag som tillhandahåller lösningar för minskning, utbyte, återanvändning och återvinning av plast. Smurfit Kappa är ett av 23 företag, som tar plats på listan.

”Minskningen av plastavfallet är i dag en av de största utmaningarna för samhället. Vårt nya Solactive ISS ESG-index ´Beyond Plastic Waste´ erkänner företag, som tar ansvar i ett tidigt skede och bygger ett ramverk som gör att kapitalförvaltare kan ge sina kunder möjlighet att investera medvetet”, säger Timo Pfeiffer, forskningschef på Solactive.

”Vi är mycket nöjda med detta erkännande”, säger Steven Stoffer. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att erkännandet kommer mindre än ett år efter att koncernen lanserade sitt initiativ ”Better Planet Packaging”, som syftar till att minska förpackningsavfallet och ta itu med de utmaningar som är förknippade med avfall och skräp, som hamnar i haven och på deponier.

”Vi är mycket nöjda med detta erkännande. Vi har sett en uppgång i antalet frågor från kunder, som vill sluta använda engångsplast och bli mer cirkulära i sin syn på verksamheten”, säger Steven Stoffer, utvecklingschef på Smurfit Kappa och ansvarig för koncernens hållbarhetsarbete.

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!