Fabrika Hartije nyinstallerade maskin för wellråvara kan producera 120.000 ton om året.

Smurfit Kappa Group växer genom förvärv i Serbien

6 november, 2018

Irlandsbaserade förpacknings- och papperskoncernen Smurfit Kappa ökar sin närvaro i Sydosteuropa genom att förvärva de två Serbien-baserade företagen Fabrika Hartije och Avala Ada, båda belägna i Belgrad. Köpesumman uppges till 133 miljoner euro (ca 1,37 miljarder kronor) och säljare är Kappa Star Group.

Smurfit Kappa skriver att bruket Fabrika Hartije producerar wellråvara, bland annat från återvunnet material. Fabriken har en nyinstallerad maskin med en årlig kapacitet på 120.000 ton.
Avala Adas årliga produktionskapacitet av wellpapp uppgår till cirka 110 miljoner kvardatmeter och anläggningen producerar såväl laminerade och som olaminerade produkter.

Förvärvet kommer, enligt Smurfit Kappa, att utöka koncernens geografiska närvaro i sydöstra Europa. Både Fabrika Hartije och Avala Ada är välinvetserade företag och är ledande i Serbien och väl etablerade i omgivande länder.

”Förvärvet av Fabrika Hartije och Avala Ada blir en hörnsten för vår expansion i Sydosteuropa och kommer att ge oss en utmärkt plattform för att växa i regionen och stärka vårt europeiska erbjudande till nya och befintliga kunder”, säger Smurfit Kappas VD och koncernchef Tony Smurfit i en kommentar.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!