Smurfit Kappas och Vitops BiB-kran har nu passerat fem miljarders strecket. (Bild Smurfit Kappa/Vitop)

Smurfit Kappa har sålt mer än fem miljarder av sina BiB-kranar

15 september, 2020ANNONS

Smurfit Kappas bag-in-box-kranar av varumärket Vitop®, som designades redan 1989, har nu passerat nivån fem miljarder sålda enheter. Vitop®-kranen är en integrerad del av Smurfit Kappas bag-in-box-sortiment, som består av förpackningslösningar för flytande och semi-flytande produkter.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att Vitop®-kranen, som ursprungligen designades 1989 på Smurfit Kappas anläggning i Alessandria i Italien, har revolutionerat BiB-förpackningarna genom en kombination av manipuleringssäker design och hög syrebarriär, vilket bidrar markant till att förlänga produktens färskhet och hållbarhet. Kranens framgångar beror också på att den är mycket enkel att använda.

Enligt Smurfit Kappa har BiB-produkterna ett lågt koldioxidavtryck under hela förpackningens livscykel tack vare en effektiv användning av material och resurser. Det har gjorts en rad hållbara innovationer av produktsortimentet hittills, inklusive en minskning av tjockleken på påsarna i lådorna samt införandet av en mer kompakt Vitop®-kran. Ett speciellt Bag-in-Box-team med inriktning på cirkulär ekonomi har också undersökt ytterligare produktinnovationer inklusive införandet av biobaserade råvaror.

”Vi är oerhört stolta över att ha passerat fem miljarders strecket”, säger Vitops VD Didier Pontcharraud. (Bild Vitop)

Smurfit Kappa har sett en kraftig ökning av efterfrågan på dess Bag-in-Box-produkter de senaste åren. Bag-in-Box-sortimentet användes ursprungligen främst för vin, men har utvidgats till att även omfatta lösningar för ett brett utbud av livsmedelsprodukter, som t ex fruktjuice, vatten, mejeriprodukter, olivolja samt kemtekniska produkter som tvättmedel och motorolja.

”Genom att använda erfarenheten och expertisen vid våra nio Bag-in-Box-anläggningar runt om i Europa och Amerika tillverkar vi en produkt med prestanda, som gör att vi nu har tillverkat otroliga fem miljarder Vitop®-kranar, något som vi är oerhört stolta över”, säger Didier Pontcharraud, CEO för Vitop.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!