Den nya Vitop®-kranen från Smurfit Kappa Bag-in-Box har en transparent kropp utan svart kolpigment, vilket gör att kranen och BiB-påsen kan detekteras i plaståtervinningen. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa har utvecklat ny Vitop-kran till sina Bag-in-Box

12 februari, 2020

Smurfit Kappa har utvecklat en ny Vitop®-kran för sitt Bag-in-Box-sortiment. Den nya tappkranen, som fått beteckningen Natural Vitop®, innehåller inget svart kolpigment utan består av en transparent plastkropp. Svart kolpigment i plast klassificeras som en oönskad komponent av många återvinningsanläggningar, då plasten inte alltid upptäcks av NIR-skannrar (Near Infra Red) som används i den optiska sorteringen.

”Vi tittar hela tiden på hur vi kan göra Vitop®-kranarna mer hållbara och att introducera en produkt som är lättare att återvinna är ett bra första steg. I länder där flexibla förpackningar samlas in, sorteras och återvinns i hög utsträckning, ökar Natural Vitop® sannolikheten för att våra BiB-påsar sorteras korrekt och återvinns”, säger Didier Pontcharraud, VD för Smurfit Kappa Vitop®.

Smurfit Kappas Bag-in-Box erbjuder ett komplett utbud av BiB-förpackningssystem med filmer, tillbehör, påsar, kranar och fyllningslinjer.

”Vår prioritet är att minimera vår miljöpåverkan i alla delar av vår verksamhet, från försörjningsledet till tillverkning, distribution och återvinning”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att lanseringen av Vitop®-kranen har revolutionerat Bag-in-Box-förpackningarna tack vare sin manipuleringssäkra design och höga syrebarriär, vilket förlänger hållbarheten markant. Över fyra miljarder Vitop®-kranar har tillverkats sedan 1989.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!