Svenska Spitze designar och tillverkar förpackningsmaskiner som resare, förslutare, wrap-around-maskiner, palletterare, mm. (Bild Spitze)

Smurfit Kappa i partneravtal med maskintillverkaren Spitze

16 mars, 2022ANNONS

För att utveckla och effektivisera sitt erbjudande inom förpackningar och förpackningslösningar har Smurfit Kappa ingått ett strategiskt partnerskap med svenska maskintillverkaren Spitze AB.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att när det gäller inpackning, resning av lådor och automation har detta fram till nu hanterats av en mindre enhet inom Smurfit Kappa. För att bredda och effektivisera sitt erbjudande inleds nu i stället en strategisk allians med maskintillverkaren Spitze AB, som har sin verksamhet i Skottorp, mellan Båstad och Laholm.

Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge. (Bild Smurfit Kappa)

”Att ingå ett partnerskap med Spitze gör att vi kan fortsätta att leverera effektiva, innovativa och starka förpackningslösningar till våra kunder. Samtidigt ger det oss nya möjligheter att utöka vårt erbjudande”, säger Mariette Lindsjö, försäljningsdirektör för Smurfit Kappa Sverige & Norge.

Spitze AB är ett helsvenskt företag som designar, tillverkar och säljer förpackningsmaskiner samt förpackningsautomation. Företaget, som har cirka 40 anställda, är en väletablerad leverantör med stark position på marknaden.

”Tillsammans med Spitze kommer Smurfit Kappa att kunna tillhandahålla förpackningslösningar för alla de behov kunderna har, men nu med en ännu starkare laguppställning”, skriver Smurfit Kappa i sitt pressmeddelande.

”Vi har idag en stabil och komplett organisation, som levererar långsiktiga helhetslösningar från installation till service och reservdelar. Synergieffekterna mellan vårt företag och Smurfit Kappa kommer att förenkla och skapa nya fördelar för kunderna”, säger Spitzes VD Peter Kjellberg i en kommentar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!