Smurfit Kappa och partnern Mitsubishi HiTec Paper har skapat en ny typ av innovativa och återvinningsbara livsmedelsförpackningar. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa i partnerskap kring livsmedelsförpackningar

11 november, 2019

Som en del av det pågående initiativet Better Planet Packaging har Smurfit Kappa inlett samarbete med en av sina partners, Mitsubishi HiTec Paper, för att skapa en ny typ av innovativa och återvinningsbara livsmedelssäkra förpackningar.

En kombination av Smurfit Kappas expertis inom pappersbaserade förpackningar och Mitsubishi HiTec Papers styrka inom bestrukna papper har lett till den första produkten i den nya serien. Först ut att använda det nya kartongbaserade förpackningskonceptet är Hobako AG, schweizisk tillverkare av chokladprodukter, och Hobakos schweiziska förpackningsleverantör Schelling AG. Förpackningslösningen var nominerad som finalist i både hållbarhets- och teknikkategorierna vid Swiss Packaging Awards tidigare i år.

Den yttre, kartongbaserade förpackningen tillverkades i Smurfit Kappas banbrytande förpackningslösning MB12, som har en unik inbyggd adsorptionsteknik, som skyddar mot aromer och möjlig migrering av ämnen.

”Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process”, säger Lars Henriksson.

Den inre förpackningen, som innehåller Mitsubishi HiTec Papers barriärpapper Barricote, skyddar mot fukt och fett och har värmetätande egenskaper.

”Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process för oss att arbeta med Mitsubishi HiTec Paper i det här projektet”, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef på Smurfit Kappas pappersdivision.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att lösningen visar på möjligheten att skapa funktionella kartongbaserade förpackningar, som är helt återvinningsbara, tack vare den optimerade användningen av förnybara råvaror i barriären.

”Som experter på specialbestrykningar för papper tog vi med oss vårt kunnande inom barriärer och skyddande beläggningar till denna process. Våra lösningar är helt fria från folie, laminat, aluminium och fluorkarboner. Istället förlitar vi oss på högsta möjliga andel biologiskt nedbrytbara råvaror”, säger Dieter Becker, chef för ny affärsutveckling & CSR på Mitsubishi HiTec Paper.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!