Produktportföljen ”Safe&Green” består av en serie pappersbaserade och biologiskt nedbrytbara tråg för färska livsmedel. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa lanserar serie med tråg för färska livsmedel

5 mars, 2021ANNONS

Smurfit Kappa lanserar nu sin produktportfölj ”Safe&Green” i Europa. ”Safe&Green” är en serie pappersbaserade tråg, som är förnybara, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara, Trågen, som finns i flera storlekar och specialformat, är utvecklade för färska livsmedel som grönsaker, frukt, bär, etc. och tänkta att ersätta plastförpackningar.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att ny forskning visar att konsumenterna föredrar förvaring som balanserar innehållets synlighet med hållbarhet. Över hälften (58%) av de svarande i en enkät anser att detta är de viktigaste egenskaperna hos förpackningar för färska produkter. Undersökningen visade också att 75 procent av de tillfrågade konsumenterna anser att pappersbaserade tråg är ett hållbart val. Färska siffror från EU:s statistikorgan Eurostat visar dessutom att 83 procent av pappersbaserade förpackningar faktiskt återvinns.

”Europeiska konsumenter föredrar hållbara förpackningar till färska råvaror”, säger Arco Berkenbosch. (Bild Smurfit Kappa)

Produktportföljen ”Safe&Green” består av wellpappbaserade förpackningslösningar, som kan implementeras omedelbart. Odlare och återförsäljare kan också välja att få skräddarsydda tråg och korgar, som är utformade efter deras specifika krav.

”Vår forskning visar att konsumenter över hela Europa föredrar hållbara förpackningar, när de handlar färska råvaror. Safe&Green-portföljen erbjuder odlare och återförsäljare en rad hållbara tråg, som gör det möjligt för dem att omedelbart reagera på dessa kundpreferenser”, säger Smurfit Kappas innovations- och utvecklingschef Arco Berkenbosch.

Safe&Green är en del av Smurfit Kappas Better Planet Packaging-portfölj med innovativa förpackningslösningar som är utformade för att vara mer hållbara.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!