Vid kraftlinerbruket i Piteå investerar Smurfit Kappa för att minska utsläppen och öka effektiviteten. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa minskar sina utsläpp från bruket i Piteå

26 april, 2019

För att minska utsläppen och öka effektiviteten gör Smurfit Kappa en rad investeringar i sitt kraftlinerbruk i Piteå, som betecknas som bolagets flaggskepp. Investeringarna ger miljömässiga förbättringar och ökar effektiviteten både i kokeriet och sodapannan.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att investeringarna innebär att det ska installeras filter med hög reningsgrad och ett avancerat system för förbränning av luktgaser. Arbetet utförs under fabrikens två veckor långa underhållsstopp, som inleds den 1 maj.

”De här investeringarna är ett mycket positivt steg för bruket. Uppgraderingen av kokeriet och sodapannan förbättrar produktionen och kvaliteten och gör oss ännu bättre, vilket kommer att gynna både oss själva och närområdet”, säger Per Swärd, VD för kraftlinerbruket i Piteå.

Bruket i Piteå producerar årligen 700.000 ton kraftliner, vilket är det förpackningsmaterial som väljs allt oftare av kunder som söker ett hållbart alternativ till plast. Smurfit Kappa skriver att man är den ledande kraftlinerproducenten i Europa.

”Denna investering är ett led i vårt engagemang för en hållbar framtid. Hållbar innovation är viktigt för att säkerställa att våra enheters närområden är del i vår långsiktiga vision”, säger Laurent Sellier, chef för Smurfit Kappa Paper Europe, i en kommentar.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!