I nederländska pappersbruket Roermond har Smurfit Kappa investerat ytterligare för att öka kapaciteten och möta en ökande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa ökar kapaciteten i pappersbaserade förpackningar

5 juni, 2019

Smurfit Kappa fortsätter att öka produktionskapaciteten för sin pappersportfölj genom att investera i pappersbruket Roermond i Nederländerna, ett av företagets flaggskepp. Investeringen görs för att möta den växande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar.

Roermond Pappersbruk har gjort en serie uppgraderingar av sin pappersmaskin 1 (PM1) under de senaste två åren, inklusive ombyggnation av rullmaskinen, presspartiet, torkpartiet och limpressen.

Den senaste förbättringen, som slutfördes tidigare i år, var installation av en toppmodern inloppslåda (shoe blade gap former), en ombyggnation av bakvattensystemet samt en förlängning av maskinhallen.

När den sista fasen nu slutförts, kan den fem meter breda PM1 producera 85-135 g/m2 returfiberbaserad fluting och testliner med en hastighet på 1.200 meter per minut.

”Det har varit en ökande efterfrågan på pappersbaserade förpackningar som ett hållbart alternativ till plast och det används allmänt inom e-handel och detaljhandel. Genom investeringen har Roermond Pappersbruk väsentligt stärkt sin kapacitet som en ledande leverantör av returfiberbaserade papperskvaliteter med låg ytvikt”, säger Laurent Sellier, COO för Smurfit Kappa Paper Europe.

—————————————————————–
Smurfit Kappa är en av världens ledande tillverkare av pappersbaserade förpackningar. Företaget har runt 46.000 anställda vid cirka 350 produktionsanläggningar i 35 länder, och 2018 var omsättningen 8,9 miljarder euro. Smurfit Kappa finns i 23 länder i Europa och i 12 länder i Nord-, Latin- och Sydamerika.

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!