Smurfit Kappa Bag-in-Box har utökat sitt produktutbud med en speciell bag-in-box-lösning för varmfylld färsk äpplejuice.

Smurfit Kappa ökar sitt utbud inom bag-in-box

18 juni, 2018

Smurfit Kappas affärsområde Bag-in-Box utökar sitt produktutbud och har nu utvecklat och lanserat en speciell bag-in-box-lösning för äppeljuice.

Smurfit Kappa Bag-in Box®, som tillsammans med förslutningsexperten Vitop utvecklar kompletta bag-in-box-baserade förpackningslösningar, skriver att man utvecklat en speciell inner-påse, som man kallar Thermo Bag och som uppfyller kriterierna för varmfyllning, som är en vanlig behandlingsmetod inom fruktdryckes- och juiceindustrin.

Under varmfyllningsprocessen pressas produkten, filtreras, pastöriseras och hettas upp för sterilisering. Den upphettade produkten fylls i innerpåsar, vilka sedan omedelbart kyles för konservering och bästa smak. Varmfyllningsmetoden förlänger hållbarheten, avlägsnar eventuella skadliga mikroorganismer samt minskar kostnader och förenklar processen.

Varmfyllning används ofta vid produktion av juice från färska äpplen (dvs. inte från koncentrat) och nu kan metoden alltså även användas för bag-in-.box-förpackningar, som är en tilltalande förpacxkningsform för sävölk konsumenter som producenter, eftersom de är både användarvänliga och kostnadseffektiva samt ger lång hållbarhet åt produkten.

Smurfit Kappa skriver att den nya innovativa Thermo Bag är försedd med en speciellt coextruderad film, bestående av värmetålig MDPE och flexibel LLDPE samt en EVOH-filmn som fungerar som syrtebarriär.

 

 

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!