Smurfit Kappas TopClip är ett wellpappbaserat system som ersätter krympfilm vid multipackning av dryckesburkar. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa vidareutvecklar förpackningssystemet TopClip

2 mars, 2021ANNONS

Smurfit Kappa lanserar ett nytt förpackningssystem för produkten TopClip, som är en wellpappbaserad ersättare för krympfilm vid multipackning av dryckesburkar. Förpackningssystemet har vidareutvecklats speciellt för mindre dryckesföretag och varumärken.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att det nya systemet följer på lanseringen av en höghastighetsmaskin, som man utvecklat tillsammans med förpackningsmaskinproducenten KHS, och som presenterades i november i fjol.

Det nya förpackningssystemet innebär att Smurfit Kappas portfölj av end-to-end-lösningar för TopClip är komplett, vilket säkerställer att produkten passar alla dryckestillverkare oavsett storlek.

Enligt Smurfit Kappa har TopClip ett koldioxidavtryck som är 30 procent lägre än en krympfilmsbaserad konsumentförpackning, och produkten är helt plastfri och 100 procent förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar.

TopClip har implementerats av tjeckiska mikrobryggeriet Pivovar Clock. (Bild Smurfit Kappa)

Förpackningssystemet har nu införts av det tjeckiska mikrobryggeriet Pivovar Clock, som använder TopClip-systemet för multipacks med 500 ml-burkar med öl.

”På Pivovar Clock har vi åtagit oss att minska vårt koldioxidavtryck markant, och genom att välja TopClip kan vi minska användningen av engångsplast”, säger Jiří Andrš, VD för Pivovar Clock.

Smurfit Kappa skriver att man nu har lanserat kompletta lösningar, inklusive automation, för samtliga former och storlekar som dryckesföretag saluför, vilket kommer att vara en viktig egenskap vid utrullningen av TopClip till många olika varumärken.

TopClip-systemet ingår i Smurfit Kappas ”Better Planet Packaging”, en portfölj av innovativa förpackningslösningar utformade för att vara mer hållbara samtidigt som de tillverkas av förnybar och återvinningsbar råvara.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!