Smurfit Kappa har blivit det första förpackningsbolag som fått sina produkter certifierade av The Vegan Society. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappas förpackningar först med vegancertifiering

18 maj, 2022ANNONS

Globala Smurfit Kappa har blivit det första förpackningsbolag som erhållit certifiering av brittiska organisationen The Vegan Society.

Exempel på vegancertifierade wellpappförpackningar från Smurfit Kappa. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att inga andra förpackningsföretag är registrerade med organisationens varumärke och att bolagets vegancertifierade förpackningsprodukter tillverkas med hjälp av wellpapplösningar som är både veganska och miljövänliga.

”Vi är stolta över att vara det första förpackningsföretaget att erkännas som ´Vegan Society Certified´. Denna certifiering är en försäkring för kunder, som föredrar veganska produkter, att inga komponenter i våra färdiga produkter har animaliskt ursprung”, säger Mark Robinson, utvecklingschef vid Smurfit Kappas brittiska anläggning i Markham Vale, söder om Sheffield,

Alla Smurfit Kappa-produkter, som nu förses med det veganska varumärket, tillverkas med beståndsdelar i form av papper, lim, stärkelse, tryckfärg, etc, som alla kommer från miljömedvetna leverantörer och är fria från animaliska produkter. Smurfit Kappa uppger att man tillhandahåller ett brett utbud av vegangodkända förpackningsalternativ som är lämpliga för många produkter inklusive mode, kosmetika, mat, dryck, mm.

Förutom att bli världens första vegancertifierade förpackningsleverantör har Smurfit Kappa även inlett ett partnerskap med The Vegan Society och ska finnas till hands för att hjälpa andra varumärkesinnehavare att producera veganska certifierade förpackningar.

The Vegan Society grundades i Storbritannien redan år 1944 och är därmed den äldsta veganorganisationen i världen. Sedan 1990 har organisationen hjälpt människor att identifiera växtbaserade produkter. Organisationens certifieringssymbol, som uppges vara det mest pålitliga och erkända märkningssystemet för växtbaserade varor, finns nu på 60.000 produkter och varumärken över hela världen och omfattar varor inom mat, dryck, kläder, hushållsartiklar och många fler.

Enligt en undersökning som The Vegan Society nyligen genomfört letar 97 procent av konsumenter, som definierar sig som veganer eller vegetarianer, efter vegancertifieringar på mat- och dryckesförpackningar innan de gör ett köp.

—————————————–
N.B.: Vi har tidigare rapporterat om globala etikettspecialisten Avery Dennison, som utvecklat speciella veganska etiketter. Läs HÄR!

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!