I parken Glasgow Green uppfördes en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin. 1.600 wellpapplådor gick åt till installationen.

Smurfit Kappas wellådor blev historiska byggnader

20 augusti, 2018

Smurfit Kappa har samarbetat med artisten Olivier Grossetête och byggt kopior av två historiska byggnader, tillverkade utelutande av wellpapplådor!

Den ena ”byggnaden” var en naturtrogen kopia av Lebuinus-kyrkan i den holländska staden Deventer. Kyrkan, som ursprungligen byggdes i trä av aposteln Lebuinus, daterar sig tillbaks till år 768 e.Kr. Olivier Grossetêtes wellpappversion uppfördes i samband med en festival, där man firade staden Deventers 1250-års dag.

Tre holländska Smurfit Kappa-fabriker hjälptes åt att bidra med de 4.000 wellpapplådor, som behövdes för bygget, som bland annat bestod av två stycken drygt 20 meter höga torn. Anställda vid Smurfit Kappa och kunder samt mer än tvåtusen invånare i Deventer hjälptes åt att bygga den imponerande kyrkan, som vägde över 4.250 kilo.

Den andra wellpappbyggnaden uppfördes i skotska Glasgow i samband med den nyligen avhållna europeiska mästerskapsveckan. Här installerade Olivier Grossetête en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin, som en hyllning till att Glasgow och Berlin delade på tävlingarna under veckan.

Wellpapplådorna, som användes i Glasgow, kom från Smurfit Kappas skotska fabrik i Tannochside, som donerade 1.600 wellådor till installationen.

Olivier Grossetêtes version av Brandenburger Tor, som uppfördes i parken Glasgow Green, tog fem dagar att uppföra och sysselsatte 450 personer.

 

 

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!