Lotta Lyrå lämnar Clas Ohlsons ”prylar” och går istället till Södras skogar.

Södra hämtar sin nya VD och koncernchef från Clas Ohlson

8 juni, 2020

Styrelsen för skogsbolaget Södra har utsett Lotta Lyrå till ny VD och koncernchef för bolaget. Hon är idag VD och koncernchef för välkända ”prylkoncernen” Clas Ohlson. Lotta Lyrå ersätter Södras ekonomichef Peter Karlsson, som varit tillförordnad VD sedan den 20 februari i år och hon kommer att tillträda sin tjänst under år 2020.

Lotta Lyrå är för närvarande VD och koncernchef för Clas Ohlson – en post hon innehaft sedan år 2017. Han har också en bakgrund på olika ledande positioner inom IKEA-gruppen. Men hon har även gedigen arbetserfarenhet av Södra, där hon tidigare varit produktivitetschef för koncernen samt sågverkschef i Mönsterås.

”Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer, vårda och vidareutveckla Södra för framtiden. Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation. Inte minst i ljuset av den klimatnytta som skogen och dess produkter har, genom både skogstillväxt och genom att ersätta produkter baserade på fossila råvaror. Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, och återknyta kontakten med kollegor, medlemmar och kunder”, säger Lotta Lyrå i en kommentar.

Inom förpackningsområdet har Södra under senare år uppmärksammats speciellt för sitt biokompositmaterial DuraPulp. (Bild Södra)

Inom förpackningsområdet har Södra under senare år uppmärksammats speciellt för sitt biokompositmaterial DuraPulp, vilket kan användas till bland annat elektronik- och konsumentförpackningar. (Läs HÄR och HÄR)

”Jag är mycket stolt över att kunna presentera Lotta Lyrå som ny VD och koncernchef. Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi, som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur, som finns inom koncernen”, säger Lena Ek, ordförande i Södra.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!