Sonocos glasklara plastkonservburk TruVue är ett alternativ till traditionella konservburkar i metall.

Sonoco lanserar glasklar konservburk gjord av plast

11 december, 2015ANNONS

Globala förpackningskoncernen Sonoco, med huvudsäte I Hartsville, South Carolina, USA, har lanserat en konservburk i plast, som är ett alternativ till traditionella konservburkar i metall. Burken, som fått namnet TruVue™ Can, består av glasklar plast samt topplock och bottenlock av metall. Precis som en traditionell metallburk kan TruVue-burken och dess innehåll autoklaveras, vilket ger produkter med lång hållbarhet och som kan förvaras i rumstemperatur.

Sonoco skriver i ett pressmeddelande att den nya plastkonservburken har potentialen att revolutionera inte bara stormarknadernas traditionella konservprodukter utan hela livsmedelskategorin, som inte sett en riktigt betydande förpackningsinnovation på decennier…

”Med mer än 47.000 produkter som konkurrerar om uppmärksamheten på butikshyllorna i en genomsnittlig stormarknad är det viktigt att stå ut från resten och fånga konsumenten. Detta är speciellt viktigt för processade och långtidshållbara produkter som konserverade soppor, såser, fruktkonserver, grönsaker och även djurmat. Dessa produkter säljs i allt mindre utsträckning till förmån för färska produkter. Men vår nya lösning erbjuder ett koncept, som gör att konserverade produkter syns på ett helt nytt sätt, till och med om förpackningarna är placerade på de mindre frekventerade platserna i en butik!”, säger Sonocos koncernchef och VD Jack Sanders.

TruVue-burken tillverkas med Sonocos patenterade Fusion Freshlock-teknologi. Materialet i burken är ett specialutvecklat flerskikts plastsubstrat, som är genomskinligt och låter kunden se innehållet i burken. TruVue är försluten med ett lättöppnat lock i metall och även botten är i metall, precis som på en konventionell konservburk i metall.

”Viktigast av allt”, skriver Sonoco i sitt pressmeddelande, ”är att  TruVue är den första plastkonservburken som klarar de kraftiga påfrestningar som värme- och tryckbehandling i en autoklav medför”.

TruVue-burken kan, enligt Sonoco, användas i befintliga fyllnings- och retortanläggningar, vilket innebär minimala kostnader för att skifta från konventionella konserburkar till Sonocos plastkonservburk.

”Vi har utvecklat ett revolutionerande alternativ till den traditionella metallkonservburken och ger nu våra kunder en möjlighet att revitalisera sitt varumärke, utan att behöva ändra på sin tillverkningsprocess”, säger Jack Sanders.

Uppmärksammade läsare tycker sig säkert känna igen TruVue-burken och identifiera den som plastkonservburken KlearCan, som lanserades på interpack i Düsseldorf i fjol av amerikanska företaget Kortec
Men, det är INTE samma burk, även om likheterna är slående och båda burkarna presenteras med likartat innehåll…

”Vi har ingenting med Kortecs produkt KlearCan att göra, men ur estetisk synvinkel är vi väl i samma position. Vi arbetar inte med dem, men båda företagen försöker kanske åstadkomma liknande saker sett ur ett marknadsföringsperspektiv”, säger Sonocos talesman Brian Risinger till Plastic News.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!