I det speciella ”kylfacket” i dryckeskylaren finns plats för cirka 500 gram krossad is eller kallt vatten. (Bild Metsä Board)

Specialbeläggning förvandlar kartonglådan till dryckeskylare

21 december, 2020ANNONS

Med hjälp av en specialutvecklad barriär kan en kartonglåda förvandlas till en dryckeskylare, som rymmer 500 gram krossad is eller kallt vatten!
Bakom den innovativa produkten finns nordiska kartongproducenten Metsä Board och tyska Weilburger Graphics.

Den återvinningsbara dryckeskylare av kartong skapades med hjälp av Metsä Boards Prime FBB EB eco-barriärkartong belagd med Weilburger Graphics specialutvecklade vattenbaserade barriärbeläggning Senolith®. Den annorlunda kartongförpackningen togs fram av Weilburger Graphics som ett demonstrationsprojekt för att visa ett hållbart alternativ för livsmedelsförpackningar.

”Många av våra kunder, speciellt inom sektorerna mat, samt kyld och fryst mat, söker miljövänliga förpackningslösningar, som också är säkra för direktkontakt med livsmedel. Ofta måste dessa lösningar vara vattentäta”, säger Arno Dürr, försäljningsdirektör hos Weilburger Graphics GmbH, som är en internationell tillverkare av bestrykning, flexofärger och lim.

Lådans huvuddel, inklusive botten och lock, tillverkades av Metsä Boards kartong Classic FBB, medan den speciella kyldelen och fackavskiljaren tillverkades av Metsä Boards eco-barriärkartong Prime FBB EB.

”Både idén och genomförandet gick mycket bra. Resultatet har blivit ett hållbart alternativ till konventionella förpackningsmetoder. I framtiden kan detta slags förpackningar bli en möjlighet även för frukt och andra livsmedel, som behöver kylas”, säger Gabriel Goldmayer, Account Director hos Metsä Board.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!