Futupacks och Metsä Boards specialdesignade wellpappbehållare möjliggör hygienisk insamling av använda ansiktsmasker. (Bild Metsä Board)

Specialdesignad behållare för insamling av ansiktsmasker

12 januari, 2021ANNONS

Under den pågående pandemin används dagligen miljontals ansiktsmasker världen över och använda masker hamnar tyvärr ofta i naturen eller i allmänna papperskorgar. För att möjliggöra en hygienisk insamling av använda ansiktsmasker har finska designbyrån Futupack och Metsä Board nu utvecklat och lanserat en speciell wellpappbehållare.

Behållarna är tillverkade i e-well med tryck i silkscreen. (Bild Metsä Board)

”Vi ville att maskbehållaren skulle vara så estetiskt tilltalande som möjligt, för att lätt kunna placeras i vilken inomhusmiljö som helst. Behållaren levereras platt och kan snabbt sättas samman. Som hjälp finns en tryckt instruktion på själva behållaren. När den fyllts, är det lätt att stänga locket, varefter behållaren säkert och hygieniskt kan lämnas till förbränning”, säger Jani Mäkipää, Lead Packaging Engineer hos Futupack, som designar och implementerar hållbara förpackningslösningar.

Behållaren är tillverkad i e-well och med Metsä Boards vita och bestrukna kraftliner Pro WKL 160 g/m2 som toppliner. Behållaren konverteras och trycks med silkscreen av wellpappkonverteraren Capertum.

”Hygieniska avfallslösningar blir allt viktigare och Covid-19 pandemin har medfört speciella utmaningar för avfallshantering. Vi är glada att nu kunna erbjuda en lösning till dilemmat med kvittblivning av använda ansiktsmasker”, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA & APAC hos Metsä Board.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!