Marabus screentrycksfärg Ultra Glass LEDGL är utvecklad för tryck på runda/cylindriska glasprodukter som dricksglas, flaskor, etc. (Bild Marabu)

Specialfärg för screentryck på glas- och metallförpackningar

6 november, 2020ANNONS

Tyska tryckfärgsspecialisten Marabu har utvecklat Ultra Glass LEDGL, som är en specialfärg för screentryck på glas- och metallförpackningar. Färgen har snabb vidhäftningsförmåga och kan användas för ”runt-om-tryck” på cylindriska produkter.

Ultra Glass LEDGL är härdningsbar med UV-LED, vilket är fördelaktigare än härdning med konventionellt UV-ljus. (Bild Marabu)

Marabu skriver att Ultra Glass LEDGL är härdningsbar med UV-LED och att den är utvecklad för screentryck på runda glasförpackningar som flaskor inom drycker, kosmetika, etc, samt till tryck på flera olika typer av flata glasytor. Den lämpar sig också för screentryck på metaller, bland annat eloxerad aluminium, och på glaserad keramik, lackade ytor och på PETG, som är en modifierad version av vanlig PET-plast.

”Det är dags för glasindustrin att dra nytta av härdning med UV-LED-teknik, som har alla fördelarna med konventionell UV-härdning men utan nackdelarna med förvärmning och utsläpp”, skriver Marabu i sin produktbeskrivning för Ultra Glass LEDGL.

Marabu betonar också att UV-LED-lysdioder har mycket längre livslängd  och att energikostnaderna sjunker med mer än 50 procent.

——————————–

Familjeägda Marabu GmbH & Co. KG är en ledande tillverkare av screen-, digital- och tampongtrycksfärger samt flytande laminat. Företaget, som har huvudsäte i tyska staden Tamm, norr om Stuttgart, har ett stort utbud av lösningsmedelsbaserade, UV-härdande och vattenbaserade färger för grafiska och industriella applikationer.
Marabu har verksamhet i mer än 80 länder via 15 dotterbolag och omsätter drygt 90 miljoner euro.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!