Den nya svepmaskinen kan laddas med en hel rulle av Mondis Advantage StretchWrap-papper och pallsvepningen kan ske antingen hel- eller halvautomatiskt. (Bild Mondi)

Specialmaskin för pallsvepning med Mondis elastiska papper

10 juni, 2022ANNONS

Globala förpackningskoncernen Mondi har i samarbete med österrikiska företaget EW Technology utvecklat en specialmaskin för pallsvepning med Mondis elastiska pappersmaterial Advantage StretchWrap, som kan ersätta konventionella sträckfilmer i plast.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att specialmaskinen ger ökade möjligheter för mindre och medelstora företag, som vill ersätta pallomslag i plast med en återvinningsbar och förnybar papperslösning.

Mondis pappersmaterial Advantage StretchWrap kan ersätta konventionella flerskiktsfilmer i plast vid pallsvep. (Bild Mondi)

Mondi och EW Technology har tillsammans med designat och utvecklat maskinen, som fyller en lucka som Mondi identifierat på marknaden för pallomslag.

”Vi insåg att företag med mindre produktion, och som vill vara mer hållbara, behöver en skräddarsydd maskin för pallsvepning med papper. Med denna maskin kan våra kunder säkert svepa in sina produkter i papper för transport och uppnå ett mer cirkulärt system”, säger Babicz Bartosz, produktchef för Mondi Advantage StretchWrap.

Maskinen kan laddas med en hel rulle av Mondis Advantage StretchWrap-papper och den kan köras antingen helautomatiserad, då den kan slå in upp till 60 pallar i timmen, eller i ett halvautomatiskt läge med en svepningshastighet av 10 – 15 pallar i timmen.

Mondis Advantage StretchWrap består av 100 procent jungfruligt papper och är fullt återvinningsbart i befintliga pappersavfallsströmmar över hela Europa. Produkten innehåller ingen plast eller beläggning, men har ändå utmärkt styrka och elasticitet.

Mondi har tidigare lanserat en pallsvepningsmaskin för Advantage StretchWrap, utvecklad av italienska maskintillverkaren ACMI. Läs mer om den maskinen och sveppappret Advantage StretchWrap HÄR.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!