Den digitala flatbäddspressen PKG-675i är utvecklad för tryck på pappersbaserade förpackningar inom e-handel. (Bild Konica Minolta)

Specialutvecklad digitalpress för e-handelns förpackningar

5 mars, 2021ANNONS

Konica Minolta lanserar digitalpressen PKG-675i, som är en vattenbaserad digital flatbäddspress, utvecklad för tryck på wellpapp- och falskartongbaserade förpackningar inom e-handel.

Konica Minolta skriver i ett pressmeddelande att den nya digitalpressen gör det möjligt för konverterare och varumärkesägare inom e-handel att använda en snabb och ekonomisk lösning och matcha trenden mot mer personligt anpassade och utformade tryck på wellpapp- och kartongförpackningar.

PKG-675i arbetare med bläckstråleteknik och kan snabbt trycka små upplagor av skräddarsydda e-handelsförpackningar. Digitalpressen gör det möjligt att med kort varsel ändra eller skapa ny design på förpackningar. Typiska applikationer är, enligt Konica Minolta, e-handelsförpackningar inom hygien, hushåll och processade livsmedel.

”Den snabba tillväxten inom e-handeln, som påskyndats än mer under den pågående Corona-pandemin, är en klart definierad trend inom förpackningsindustrin. E-handeln kommer att få stor betydelse för den wellpappbaserade förpackningssektorn och det blir viktigt att snabbt kunna reagera och utveckla specifika förpackningslösningar, som möter postdistributionens utmaningar”, säger Edoardo Cotichini, Konica Minolta Business Solutions Europe.

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!