Italienska Nordmeccanica har tillsammans med HP Indigo utvecklat den energisnåla och miljövänligas laminatorn Super Simplex e800, avsedd att användas tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000. (Bild Nordmeccanica)

Specialutvecklad laminator för digitalpressen HP Indigo 20000

27 februari, 2020ANNONS

Italienska företaget Nordmeccanica S.p.A., specialist på maskiner och system för beläggning och laminering, har i samarbete med HP Indigo lanserat en ny lamineringsmaskin, speciellt utvecklad för användning tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000.

Laminatorn, som fått beteckningen Super Simplex e800, betecknas som speciellt miljövänlig. Den arbetar utan behov av lösningsmedel och är utformad för on-demand produktion av flexibla förpackningslösningar. Laminatorn finns redan i drift hos USA-baserade förpackningskonverteraren ePac Flexible Packaging, som också fungerar som lanserings- och referenskund för tekniken.

Super Simplex e800 har en banbredd av 800 millimeter och kräver mindre energi och lämnar mindre avfall än tidigare laminatormodeller.

”Vi är mycket nöjda med att vi valts ut av HP Indigo som teknikpartner för att driva utvecklingen inom den växande flexibla förpackningsmarknaden. Samarbetet har skapat en förstklassig produkt, som är både miljövänlig och mycket produktiv”, säger Nordmeccanicas ordförande Antonio Cerciello.

På de kommande stormässorna interpack 2020 och drupa 2020 – båda i Düsseldorf senare i år – kommer ett komplett HP Indigo-Nordmeccanica-system att visas i HP:s monter.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!