Tyska Thimms wellpapplådor med specialliner av foodWave® är utvecklade för take way- och färdigmat. (Bild Thimm)

Specialutvecklad wellpapp för förpackningar till take away

6 november, 2020ANNONS

Förpackningsföretaget Thimm, med huvudsäte i Northeim i centrala Tyskland, har lanserat en wellpappkvalitet, som är speciellt utvecklad för förpackningar till take away och färdigmat.

Wellpappen har en liner, som består av det plastfria specialpappret foodWave®, som har utvecklats av Thimm. foodWave® är godkänt för livsmedelskontakt och lämpligt för direktkontakt med olika take away- och färdigmatsprodukter inklusive feta eller oljiga produkter.

foodWave-papprets barriäregenskaper gör att wellpappförpackningen kan ersätta konventionella take away-förpackningar i aluminium eller pappersbaserade förpackningar med plast-/silikon-belagda barriärer.

Take away- och färdigmat, som levereras i Thimms wellpapplåda, kan värmas direkt i förpackningen i mikrovågsugn eller konventionell ugn. Efter användning är förpackningen enkel att återvinna eftersom den är till 100 procent färskfiberbaserad.

Wellpapplådorna tillverkas i olika storlekar och har ett vikbart lock, som skyddar matprodukterna under transport. Lådorna levereras plana till användaren och kan snabbt och enkelt resas och monteras med fyra ”klick” och utan behov av lim. Resta lådor kan dessutom enkelt staplas i varandra, vilket sparar utrymme och tid hos användaren, som kan ha flera resta wellpapplådor i beredskap.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!