Blått frostat glas och en uppåtgående spiral med 16 ”virvlar” kännetecknar Absolut Vodkas senaste ”limited edition”. (Bild Absolut/Ardagh)

Spiralform och frostat glas i Absoluts senaste ”limited”

22 februari, 2021ANNONS

Absolut Movement” är den senaste i Absolut Vodkas serie av glasflaskor i begränsad upplaga. Den spiralformade och blåfrostade flaskan är tillverkad av Ardagh Glass i Limmared.

Absoluts senaste ”limited edition” har fått en form och en design som syftar till att inspirera människor till inkludering och gemenskap.

Den blå flaskan i frostat glas har en uppåtriktad spiraldesign som ska symbolisera positivitet och oändlig kollektiv utveckling.

Svenska designbyrån Frankenstein Studio gjorde grunddesignen och sedan samlade Ardagh sina tyska, brittiska och svenska designteam för att skapa den speciella flaskan utifrån Frankensteins designidé.

”Den stora utmaningen var att skapa de 16 ´virvlarna´ i spiralen och åstadkomma djup och skärpa i spiralen för att uppnå önskad effekt, samtidigt som den präglade Absolut-logotypen skulle integreras i spiralen”, säger Maria Persson, projektledare i Ardagh Groups Glass Nordic division.

”Stora saker händer när olika sinnen kommer ihop”, säger Henrik Ellström. (Bild Absolut)

Absolut Movement-flaskan förses också med etiketter med uppfodrande fraser om gemenskap och inkludering som ”Stand Out”, ”Unite As One”, ”March Forward” och ”Shift Views”.

”Även om vi människor är olika, så är vi sociala till vår natur och mycket kraftfullare som ett kollektiv. Den mångfalden är en tillgång: stora saker händer när olika sinnen kommer ihop!”, säger Henrik Ellström, strategi- och innovationsansvarig på Absolut.

”Absolut Movement”-flaskorna tillverkas i volymerna 700 ml, 750 ml och 1000 ml. Alla flaskstorlekarna produceras vid glasbruket i Limmared, sydost om Borås, och är tillverkade av maximal mängd återvunnet glas.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!